انواع کاسه و پیاله در سفرهی ما ایرانیها همیشه جای داشته است. انواع طرح و رنگ کاسه اب گوشت خوری، سوپ خوری و کاسه ماست خوری بخش جدانشدنی از ظروف پذیرایی ایرانیها در سفرهی ناهار و شام است و طرحها و رنگهای بسیار جذابی از آن از گذشته تا کنون در بازار موجود بوده است. حتی شاید بتوانید صحنهای را به یادآورید که کاسهای کادوپیچ شده را بهعنوان چشمروشنی برای تولد فرزند یا خانهی جدید برای خانوادهتان هدیه آورده باشند.
درگذشته استفاده از ظروف سفالی و پیشدستی و پیاله سرامیکی و حتی پیاله مسی در ایران رایجتر بوده. اگر سفرههای نذریهایی که در کودکی در مسجدها و تکیهها میدیدیم را هم به یادآورید همهچیز از غذا تا ترشی در کاسه استیل یا ظروف استیل دیگر برای مهمانها آورده میشد. هرچه بیشتر جلوآمدهایم استفاده از ظرف یکبار مصرف و وسایل پلاستیکی رایجتر شده است و در مهمانیها هم چینی و شیشههای بلور و پیاله کریستال جای ظرفهای مسی قدیمی را پرکردهاند؛ اما همچنان ظرفهای مسی، سفالی یا سرامیکهای خوشرنگ و لعاب طرفداران خود را دارد و نمونههای جدید با طراحیهای جذاب از آنها تولید میشود که اگر نگاهی به آنها بیندازید، زیباییشان چشم را خیره میکند.
اگر سری به موتورهای جستوجو بزنید افراد زیادی عبارتهایی مانند قیمت کاسه آبگوشت خوری پیرکس، کاسه آبگوشت خوری سرامیکی، کاسه سوپ خوری آرکوپال، کاسه سرامیکی سفید، کاسه سرامیکی رنگی یا حتی عبارتهایی مانند فرق کاسه و پیاله و پیاله یعنی چی را جستوجو کردهاند. این نشان میدهد که لازم است فروشگاهی وجود داشته باشد که انواع کاسه و پیاله موجود در بازار را در طرحها و رنگهای مختلف ارائه کند تا مصرفکننده بهراحتی بتواند کالای موردنیازش را تهیه کند. اگر وارد سایت دیجیکالا شوید و عبارتی مانند کاسه چینی شش عددی یا ظرف پیاله را جستوجو کنید انواع این محصولات با مشخصات و قیمتهای مختلف برای شما خواهد آمد که میتوانید فروشندگان مختلف آنها را ببینید، مشخصات دقیق محصولات را بخوانید، قیمتها را مقایسه کنید و نظر دیگر کاربران را دربارهی آن محصول بدانید. همچنین میتوانید کالاهای برندهای مختلف از ایکیا(ikea) تا برندهای داخلی متنوع را هم مشاهده کنید و پسازآن برای یک خرید آنلاین آسان تصمیم بگیرید. خرید از فروشگاه اینترنتی دیجیکالا Kalands این اجازه را هم به شما خواهد داد تا از تخفیفهای دورهای سایت مطلع شوید و البته کالای موردنظرتان را هم بدون صرف وقت و هزینهی زیاد در خانه تحویل بگیرید.
راه های متفاوتی برای جلا دادن به چوب وجود دارد. از روشهای صنعتی مانند استفاده از پلی استر و کیلر و سیلر گرفته تا روغنهای طبیعی با کیفیت ها و ویژگی های متفاوت. لذا حتما در هنگام خرید از نوع و کیفیت روغنهای استفاده شده از فروشنده پرس و جو کنید.
استفاده از مواد صنعتی مانند کیلر سیلر و پلی استر ها در ظروف و لوازم آشپزخانه بشدت خطرناک و سرطانزاست اما متاسفانه بدلیل قیمت پایین آن در بین تولید کنندگان صنایع چوبی بشدت رواج دارد. استفاده از این ظروف برای مواذ غذایی مرطوب اکیدا توصیه نمی شود.
استفاده از روغنهای خام گیاهی نیز از سالیان دور در ایران رواج داشته است. روغن هایی مانند زیتون، آفتابگردان، رازیانه و … در بسیاری از صنایع چوبی استفاده می شوند اما از مقاومت پایینی در مقابل رطوبت برخوردارند.
ما در دکواکو از نسل جدیدی از روغنهای گیاهی برای حفظ لطافت، زیبایی و کیفیت محصولات چوبیاستفاده می کنیم. این روغنها که در ۵ لایه و با درصد اشباع های متفاوت، بر روی چوب پاشیده می شوند، منافذ چوب را بطور کامل پر کرده و مانع از نفوذ آب به داخل بافت چوب می شوند. این نسل از روغنها مقاومت بسیار بالایی در مقابل رطوبت، چربی سس ها و مواد غذایی و خط و خش دارند و براحتی میتوان آنها را برای سرو انواع سالاد استفاده کرد. روغنهای استفاده شده در دکواکو از معتبر ترین برندهای اطریش و آلمان تهیه می شوند و کلیه استاندارد های حفظ سلامت و محیط زیست اتحادیه اروپا را دارا هستند.
هنگامی که برای خرید سرویس ظروف غذاخوری و به خصوص سرویس چینی به بازار مراجعه می کنید، معمولا محصولاتی آرکوپال لومینارک نیز به شما پیشنهاد داده می شود. اگر با این گونه ظروف آشنایی ندارید و یا برای اولین بار است که کلمه آرکوپال را می شنوید، توصیه می کنیم تا پایان با ما همراه باشید. ما در این مقاله توضیحاتی مختصر و جامع در مورد آرکوپال و ظروف آرکوپال لومینارک ارائه خواهیم داد.
ظروف آرکوپال نوعی شیشه ی سفید نشکن هستند که لعابی محافظ روی آن ها را پوشانده است. ماده ی تشکیل دهنده بدنه ظروف آرکوپال صد در صد نفوذ ناپذیر بوده و طی فرایندی کاملا حرارت دیده است تا در مقابل فشار های حرارتی مقاوم باشد.
بر اساس ادعای تولید کنندگان، ظروف آرکوپال لومینارک دارای پنج برابر مقامت بیشتر نسبت به چینی های رایج بوده و احتمال لب پر شدن آن ها بسیار نا چیز و در مواردی غیر ممکن است. از آرکوپال جهت تولید طیف وسیعی از ظروف نظیر انواع بشقاب های تخت، بشقاب های گود، فنجان و نعلبکی، کاسه ها و ماگ ها در طرح ها و رنگ های مختلف استفاده می شود. معمولا ظروف آرکوپال لومینارک قابل استفاده در مایکروویو بوده و شست و شوی آن ها در ماشین ظرفشویی مشکلی نخواهد داشت. وزن سبک و مقاومت بسیار بالای ظروف آرکوپال در مقایسه با سایر ظروف غذاخوری قدیمی، سنگین و گران کاملا به چشم می آید.
در اوایل هزاره ی جدید گزارشی مبنی بر مسمومیت ناشی از سرب در ارتباط با ظروف آرکوپال منتشر شد. هر چند کارشناسان آن را به لعاب کاری نامناسب و فرسودگی ناشی از استفاده مکرر این گونه ظروف محدود دانستند، اما ترس و تفکر عمومی باعث شد شرکت مخترع ظروف آرکوپال تولید این گونه ظروف را متوقف نماید. بعد از آن سایر برند ها و شرکت های فعال در زمینه تولید ظروف پذیرایی خط تولید ظروف آرکوپال خود را راه اندازی نمودند. یکی از معتبر ترین برند های تولید کننده ی ظروف آرکوپال شرکت آرکوپال لومینارک می باشد که به نوعی زیر مجموعه شرکت فرانسوی Arc International محسوب می شود.
انتخاب از میان ظروف چینی و ظروف آرکوپال،همواره بحث جالبی بوده است. برای بسیاری از خریداران سرویس های پذیرایی این سوال مطرح است که از بین خرید این دو گزینه، بهتر است کدامیک را انتخاب کنند؟ به نظر شما کدامیک؟ چینی یا اوپال؟
در ابتدا بد نیست که قدری بیشتر درباره ظروف اوپال بدانیم. ظروفی که بسیاری از خریداران آنها را آرکوپال می نامند اما جالب است بدانیم که واژه آرکوپال در واقع خود از دو بخش مجزای آرک+اوپال تشکیل شده است. آرک نام یکی از شرکت های فرانسوی معروف تولیدکننده ظروف اوپال بوده است که در حدود یک قرن پیش،نام خود را بعنوان نخستین تولیدکننده ظروف اوپال در جهان بر سر زبان ها انداخت. به همین دلیل است که ظروف اوپال در بسیاری مواقع، پیشوند آرک را با خود یدک می کشند. این امر تا حد زیادی به داستان صنایع تولید دستمال کاغذی و برند کلینکس شباهت دارد. در آنجا هم بسیاری از خریداران، کلینکس را یک محصولِ مجزا می پندارند حال آنکه کلینکس در واقع یکی از برندهای برتر تولید دستمال کاغذی بوده که به سبب فراگیری و موفقیت محصولاتش در سراسر جهان، توانسته به نامی فراگیرتبدیل شود.
از حیث جنس، اوپال حد واسطِ شیشه و چینی است. البته بسیار زیباتر از شیشه و به سبب نازکی، بسیار سبک تر از چینی. برای تولید ظروف اوپال، ترکیبی از مواد اولیه مثل سیلیس، آهک، فلدسپات، کربنات سدیم و ... مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب این مواد در معرض حرارت بیش از 1500 درجه سلسیوس قرار گرفته و سپس با استفاده از سیستم گریز از مرکز به اَشکال و قالب های متفاوت در می آید. در واقع رمز نازک تر بودن ظروف اوپال در مقایسه با ظروف چینی هم در همین شکل فرایند تولید آنهاست. جایی که بر عکس تولید ظروف چینی، از قالب و پرس خبری نیست و ظروف تولید شده، جنسی شبیه به شیشه داشته و در عوض به سبب برخورداری از ماده اولیه فلوراید، از حیث سفیدی، ظاهرشان به ظروف چینی می زند.
اما حال شاید برایتان سوال باشد که چرا ظروف اوپال در برخی مواقع، جایگزین سرویس های چینی می شوند؟ در ابتدا بد نیست نگاهی گذرا به ویژگی های ظروف اوپال داشته باشیم.
سبک وزن بودن
همانطور که گفته شد ظروف اوپال در مقایسه با چینی آلات بسیار سبک تر هستند و کاملا منطقی است که این عامل بتواند به سبب سهولتی که در فرایند پذیرایی با خود به همراه می آورد،بر میزان محبوبیت ظروف اوپال اضافه کند. شاید شما هم در مقام عمل، حمل ظروف سبک اوپال را به سرویس های چینی ترجیح دهید!
اغلب خانم هایی که میخواهند یک سرویس پذیرایی خریداری کنند بین دو جنس چینی و آرکوپال باید تصمیم گیری کنند و این سوال برایشان پیش می آید که این دو چه تفاوتی با هم دارند؟
کدام برای من مناسب تر است؟
کدام دوام بیشتری دارد؟
قبل از هر چیز لازم است در مورد این دو متریال بیشتر بدانیم تا بنا به نوع استفاده خود خرید کنیم.
ظروف اوپال که در کشور ما با اصطلاح آرکوپال شناخته میشود از دو واژه ی آرک به همراه اوپال (Arc+opal) تشکیل شده است.
در اصل شرکت آرک ((Arc یک شرکت فرانسوی بوده که برای اولین بار ظروف اوپال را تولید و به بازار عرضه کرد.
برای نمونه پودر های لباسشویی در ایران تحت عنوان تاید شناخته میشوند در حالی که تاید نام شرکتی بود که برای اولین بار این پودر ها را تولید کرد.
اوپال یا آرکوپال ترکیبی از شیشه و چینی است و از شیشه بسیار زیباتر و مقاوم تر و از چینی بسیار سبک تر می باشد.
ترکیبی که در ساخت آرکوپال استفاده میشود شامل : پودر آهک، کربنات سدیم، فلدسپات، کربنات سدیم، سیلیس و ... میباشد.
این مواد اولیه با یکدیگر در حرارت بسیار بالایی ادغام شده و محصول نهایی متریال آرکوپال خواهد بود.
برخی خانم ها میپرسند چرا باید اوپال یا آرکوپال را جایگزین چینی خریداری کنیم؟
در ادامه به برخی از ویژگی های این محصول اشاره میکنیم.
از نظر مقاومت در برابر شکستن آرکوپال بسیار مقاوم تر از چینی بوده و در صورت افتادن بر روی زمین احتمال اینکه آسیبی نبیند از چینی بیشتر است.
از نظر وزنی آرکوپال بسیار وزن کمتری داشته و خانم هایی که بر روی این نکته حساس هستند آرکوپال برای آن ها گزینه ی مناسب تری خواهد بود.
شاید از نظر براق بودن آرکوپال از چینی درجه ی کمتری داشته باشد، ولی با توجه به استفاده از فناوری های روز کاملا توانسته اند این دو متریال را از نظر زیبایی به یکدیگر نزدیک کنند.
با همه ی این تفاسیر باز هم بیشترین سهم سرویس های پذیرایی در بازار را سرویس های چینی به خود اختصاص داده اند و خیلی از خانم ها چینی را به آرکوپال ترجیح میدهند.
دلیل این کار حالت لوکس بودن و رسمی تر بودن سرویس های چینی است که هر نوع تکنولوژی در ساخت ظروف نمیتواند با متریال سرویس های چینی از نظر زیبایی و حس لوکس بودن رقابت کند.
با اینحال کدام یک را خریداری کنیم؟
از نظر کیفیتی هر دوی این محصولات رده بنده کیفیتی دارند و برای استفاده در منزل مناسب هستند.
تفاوت کاسه و پیاله و توضیحات کامل درباره کاسه تبتی
تفاوت کاسه و پیاله و کارایی آن ها - کاسه تبتی چیست؟ کاسه تبتی یا کاسه آوازه خوان (Singing Bowl) که در آوا درمانی و مدیتیشن و یوگا از آن استفاده می شود با تاثیری سریع باعث از بین رفتن استرس و تنش فیزیکی می شود، فقط با گوش دادن به ص....