خانه چین

رابوکالا- گیمینگ تولز- خانه چین- لیدی مد
  

تفاوت ژامبون کالباس و بیکن چیست؟



تفاوت ژامبون کالباس و بیکن چیست؟



 آشنایی با تفاوت های سوسیس و کالباس, بیکن چیست

ژامبون نوعی فرآورده گوشتی است که از گوشت ران حیوانات فرآوری شده است

 

در این مقاله قصد داریم با تفاوت ژامبون کالباس و بیکن و انواع بیکن حلال آشنا شویم.

امروزه با توجه به تغییر روش زندگی و اشتغال انسان‌ها، الگوی مصرفی غذا دچار تغییراتی شده و تمایل به مصرف غذاهایی که سریع آماده می‌شود، مثل فست فودها یا غذاهای آماده بیشتر شده است. فرآورده‌های گوشتی نیز مانند سوسیس، کالباس، بیکن، ژامبون و غیره به عنوان قدیمی ترین و پرمصرف ترین غذاهای آماده و نیم کنسرو در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه ای دارند که هر کدام بسته به نوع فرآوری، گوشت مصرفی و میزان گوشت مصرفی با هم متفاوت‌اند. در این مقاله قصد داریم با تفاوت ژامبون کالباس و بیکن و انواع بیکن حلال آشنا شویم.

 

تفاوت ژامبون کالباس و بیکن چیست؟

کالباس

کالباس یا به زبان فارسی عصیب، نقانق و جگرآکند به طور کلی از گوشت گاو، بره و گوساله تهیه می شود. بعضی از کالباس ها با مخلوط چند نوع گوشت مختلف تهیه می شوند. برای مزه دار کردن این فرآورده گوشتی معمولا از موادی مانند سیر، خلال بادام، زیتون و پسته استفاده می شود.

 

  بیشتر بخوانید: دستور تهیه کالباس در منزل

 

ژامبون

ژامبون یا به فرانسوی jambon نوعی فرآورده گوشتی است که از گوشت ران حیوانات فرآوری شده که به صورت ساده یا دودی پخته می شود و به آن مواد نگهدارنده و نمک اضافه می کنند. در ایران اینطور جا افتاده است که به کالباس های با درصد گوشت بیشتر از ۷۰ درصد، ژامبون گفته می شود. ولی در اروپا نحوه تولید کالباس و ژامبون متفاوت است. 

 

سوسیس

سوسیس یا به فرانسوی saussich که از واژه لاتین salsus به معنی نمک زده گرفته شده و امروزه اسم آن به Sausage تغییر یافته است، از گوشت چرخ کرده به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و در بعضی مواقع گیاهان معطر فرآوری می شود. معمولا در قدیم سوسیس ها را با پوششی که از جنس روده حیوانات بود، می پوشاندند. اما امروزه این روکش ها معمولا از جنس کلاژن یا سلولز و حتی پلاستیک هستند.

 

تفاوت اساسی سوسیس و کالباس به زمان پخت آن‌ها مربوط است. سوسیس در مقایسه با کالباس فرآیند پخت کمتری داشته و هنگام مصرف باید مجددا پخته یا سرخ شود. درحالی که کالباس حین فرآوری، حرارت کافی و لازم را دیده و آماده مصرف است. علاوه بر آن سوسیس نسبت به کالباس دارای مواد نگهدارنده بیشتری است.

 

استیک چیست؟

استیک برشی از گوشت بدست آمده از منابع مختلف مانند گوشت گاو، ماهی تن، ماهی قزل آلا، گوشت خوک و غیره است. با این حال عمدتا منظور از استیک ، برشی از گوشت گاو است. بنابراین همان گوشت گاو است، در حالی که استیک برشی خاص از گوشت است. همه برش های گوشت را نمی توان استیک نامید اما همه استیک ها beef یا گوشت بدست آمده از گاومیش هستند. به گوشت گاوی که برش خاصی خورده باشد استیک می گویند. بر همین اساس اگر برش از بین لگن و ران حیوان باشد، استیک راسته و اگر برش از گوشت دنده حیوان بود استیک فیله اسکاچ نامیده می شود.

 

bacon چیست

 

بیکن چیست؟

بیکن، نوعی خوراک فراوری شده از گوشت خوک است که در کشورهای اسلامی با گوشت‌های حلالی مانند گوشت گوسفند، گوساله، مرغ و بوقلمون نیز درست می‌شود.

 

بیکن در واقعیت گوشت خوک نمک سود شده است که به دو صورت دودی و خشک کردن، فرآوری می‌شود. امروزه در کشور‌های اسلامی انواعی از بیکن ها وجود دارد که با گوشت مرغ، گوساله و بوقلمون تهیه می‌شود.

 

کلمه بیکن از واژه آلمانی bacho نشات گرفته شده است که در گذشته از برش های باریک گوشت پهلو که چربی کمتری نسبت به شکم دارند یا پشت خوک به روش نمک سود کردن و خشک کردن تهیه می شده است. در روش نمک سود کردن به دلیل قرار گرفتن گوشت در یک محیط بسیار شور، تقریبا هر سلول زنده ای مرده یا به طور موقت غیر فعال می شود. روش نمک سود کردن و خشک کردن برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. از بیکن تازه نیز می‌توان برای مدت‌ها در هوای خنک نگه‌داری کرد اما برای مصرف نیاز به پخته شدن و حرارت دیدن دارد. بیکن‌ها معمولا در کنار انواع غذاها سرو می‌شوند و به عنوان خوراک اصلی شناخته نمی‌شوند.

 

بیکن ها بسته به نوع برش و قسمت برش انواع مختلفی دارند.

 

بیکن ها بسته به نوع برش و قسمت برش انواع مختلفی دارند

 

بیکن گوشت و بیکن مرغ چیست؟

از آنجائیکه بسیاری از مردم دنیا بنا به دلایل مذهبی و یا رژیمهای غذائی نمی‌توانند از گوشت خوک استفاده نمایند، در سالهای اخیر محصولی با نام «بیکن»  (Bacon) که به همین روش اما با استفاده از گوشت های دیگر مانند گوساله، گوسفند، بوقلمون و مرغ تهیه شده و در بازار عرضه می شود.

 

به عنوان مثال در سال ۲۰۱۲ و برای اولین بار در ایران، (کشوری با اکثریت جمعیت مسلمان که گوشت خوک در دین آنها حرام می‌باشد)، بیکن گوساله با استفاده از گوشت گوساله حلال، به سفارش و مشارکت رستوران فست تولید و عرضه شد که با استقبال زیاد مصرف کنندگان روبرو شد.

 

به انواع بیکن که از گوشت های حلال بدست می آیند بیکن حلال می گویند.

 

طرز تهیه بیکن گوساله

برای تهیه بیکن گوساله از گوشت بدون استخوان راسته یا قسمتی از سردست استفاده می‌شود که حدود ۳۵-۲۰ درصد مواد طعم دهنده به آن تزریق می‌شود. این مواد باعث نمک سود شدن، تثبیت رنگ گوشت و افزایش زمان ماندگاری آن خواهد شد.

 

بعد از تزریق، گوشت را به مدت ۱۲ تا ۴۸ ساعت در حوضچه آب نمک ۳ درصد قرار می دهند.

پس از نمک سود کردن، گوشت را آویزان کرده و در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتیگراد خشک می کنند.

پس از خشک شدن گوشت، آن را در دمای ۷۵-۶۵ درجه با دود طبیعی ناشی از چوب راش تصفیه شده، دودی می کنند.

 

پس از دودی کردن، گوشت را در درجه حرارت ۸۵-۷۵ درجه سانتیگراد با بخار می پزند تا دمای وسط آن به ۷۰ درجه سانتیگراد برسد.

پس از طی مراحل فوق، ۳۰ درصد از وزن گوشت کاهش می یابد.

 

امروزه منظور از بیکن، گوشت فراوری شده به روش ذکر شده در فوق بوده و از گوشت خاصی مثل گوشت خوک برای تهیه آن استفاده نمی شود. این محصول مخصوصا در کشور‌های مسلمان و یهودی که ممنوعیت استفاده از گوشت خوک را دارند با انواع گوشت حلال قرمز و سفید تهیه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پیتزا بیکن چیست

 

نحوه درست کردن پیتزا بیکن چیست؟

مواد لازم برای طرز تهیه پیتزا بیکن :

 بیکن گوشت گوساله  40 گرم
 کمپوت گوجه  60 گرم
 خمیر پیتزا 225 گرم 
 ریحان سبز  15 گرم
 قارچ 30 گرم 
 پنیر موزارلا رنده شده 75 گرم
 ادویه اورگانو 0.5 قاشق چایخوری 
 نمک  به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
سیر 1 حبه

 

طرز تهیه پیتزا بیکن :

ابتدا تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید. روغن را در تابه داغ کنید. سیر را پوست کنده و ریز خرد کنید. سیر را به مدت 20 ثانیه در تابه تفت دهید. اورگانو را اضافه کنید و 20 ثانیه دیگر تفت دهید سپس کنسرو گوجه را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تابه روی حرارت بالا بماند تا غلیظ شود سپس به میزان دلخواه نمک و فلفل به سس اضافه کنید.

 

فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. خمیر پیتزا را به کمک آرد اضافی و وردنه باز کنید. سپس دو دایره بزرگ از خمیر برش دهید. یکی از خمیرها را کف سینی فر قرار دهید. مقداری از سس گوجه را روی خمیر بریزید و آنرا تا یک سانتیمتری لبه خمیر پخش کنید.

 

برگ های ریحان را از ساقه جدا کنید و روی سس بچینید سپس پنیر پیتزا را روی سس بریزید. و داخل فر قرار بدهید زمانی که پخت گریل روی فر را روشن کنید تا روی پیتزا بیکن طلایی شود و آماده سرو شود.

 

گردآوری: بخش خانه داری

 

   محصولات مشابه

   مطالب مشابه 

اطلاعیه سازمان سنجش خطاب به مجلس: بفرمایید تحقیق و تفحص!
نتایج جالب یک تحقیق درباره جابجایی محور چرخش کره زمین!
واکنش نتانیاهو به رأی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تحقیق درمورد جرایم اسرائیل: شرم‌آور است
تفاوت رادیاتور پنلی و پره ای
تفاوت آیس کافی و قهوه سرد
تفاوت مایکروفر با مایکروویو
تفاوت بین مایکروفر و فر گازی یا برقی چیست؟
تفاوت ژامبون کالباس و بیکن چیست؟
چرم گاوی چه نوع چرمی است و تفاوت آن با دیگر چرم ها چیست؟
آشنایی با تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی

   محصولات مشابه  

تحقیق ویژگیهای دین جهانی اسلام و تفاوت آن با سایر ادیان تحقیق ویژگیهای دین جهانی اسلام و تفاوت آن با سایر ادیان
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق تفاوت بين بهشت و جهنم از نظر اسلام تحقیق تفاوت بين بهشت و جهنم از نظر اسلام
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیقاخلاق معاشرت و اخلاق ادیان جهانی 33 ص تحقیقاخلاق معاشرت و اخلاق ادیان جهانی 33 ص
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق درباره دین و رابطه آن با سایر علوم - 35 صفحه تحقیق درباره دین و رابطه آن با سایر علوم - 35 صفحه
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق مهدویت در ادیان الهی تحقیق مهدویت در ادیان الهی
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق معاد در ادیان دیگر تحقیق معاد در ادیان دیگر
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق غدیر بزرگترین عید همه ادیان الهی تحقیق غدیر بزرگترین عید همه ادیان الهی
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق فرهنگ وقف در مکاتب و ادیان مختلف تحقیق فرهنگ وقف در مکاتب و ادیان مختلف
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق درباره خط در دوره قبل اسلام و بعد از اسلام و خط در دوران اسلامی - 32 صفحه تحقیق درباره خط در دوره قبل اسلام و بعد از اسلام و خط در دوران اسلامی - 32 صفحه
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق درباره قالی بافی و نساجی تاریخچه ، قبل از اسلام ، بعد از اسلام ، در صدر تمدن اسلامی تحقیق درباره قالی بافی و نساجی تاریخچه ، قبل از اسلام ، بعد از اسلام ، در صدر تمدن اسلامی
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق در مورد حجاب در ادیان مختلف چگونه است - شامل 20 صفحه تحقیق در مورد حجاب در ادیان مختلف چگونه است - شامل 20 صفحه
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق جامع با موضوغ مهدویت در ادیان مختلف - در حجم 25 صفحه، فرمت فایل ورد تحقیق جامع با موضوغ مهدویت در ادیان مختلف - در حجم 25 صفحه، فرمت فایل ورد
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق تفاوت حسابداري دولتي و گزارش مالي تحقیق تفاوت حسابداري دولتي و گزارش مالي
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق در مورد تفاوت ورزش حرفه ای و آماتور تحقیق در مورد تفاوت ورزش حرفه ای و آماتور
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق بررسی تفاوت تصاویر سیاه سفید و رنگی تحقیق بررسی تفاوت تصاویر سیاه سفید و رنگی
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق درمورد تفاوت رژيم غذايي ورزشكاران با افراد عادي تحقیق درمورد تفاوت رژيم غذايي ورزشكاران با افراد عادي
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق جنگ جهانی دوم تحقیق جنگ جهانی دوم
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق جهانی شدن اقتصاد تحقیق جهانی شدن اقتصاد
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق جهانی شدن اقتصاد تحقیق جهانی شدن اقتصاد
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق بررسی جنگ جهانی اول و دوم تحقیق بررسی جنگ جهانی اول و دوم
مشاهده مشخصات و خرید


   مقالات مشابه  

کاسه و پیاله و تفاوت سرویس چینی و آرکوپال
تفاوت کاسه و پیاله و توضیحات کامل درباره کاسه تبتی
طرح های معمار امین سلطانپور - حسن سلطانپور - سلطاتپور استودیو - فروشگاه لیدی مد کالا - فروشگاه رابوکالا - مقالات - سایت مپ - نقشه سایت - تماس با ما - صفحه اصلی