خانه چین

رابوکالا- گیمینگ تولز- خانه چین- لیدی مد
  

نکات کلیدی برای درست کردن جوجه کباب



نکات کلیدی برای درست کردن جوجه کباب



 روش پخت جوجه کباب,راز خوشمزه شدن جوجه کباب

مزه دار كردن جوجه كباب

 

نکات مهم برای "مزه دار كردن جوجه كباب" :

شاید ظاهرا درست کردن جوجه کباب ساده به نظر برسد. پیاز و آبلیمو و نمک و زعفران را به تکه های جوجه اضافه کرده و روی آتش کباب می کنیم.

شاید ساده به نظر برسد اما نکاتی دارد که رعایت کردن آن جوجه کباب های خانگی را بسیار بسیار لذیذ می کند بدون اینکه گوشت آن سفت شده آیا بی مزه باشد.


طعم دار  و مزه دار کردن جوجه كباب:

نکته ی نخست :

در خصوص آبلیمو و نمک است. نخست این که آبلیو و نمک جوجه را سفت می کند. حذف آن هم جوجه را بی مزه می کند . برس کشیدن ترکیب آبلیمو و نمک به جوجه ی نیم پز شده هم به اندازه ی کافی به آن طعم و مزه نمی دهد و باید همراه این ماده ها بماند تا طعم بگیرد.

 

پس چه کار کنیم که هم گوشت سفت نشود و هم به مقدار کافی طعم بگیرد.

 

ما باید دور تا دور جوجه ها را با روغن مایع کاور کنیم تا در اثر ماندن طولانی مدت از نفود آبلیمو و نمک به تکه های جوجه جلوگیری کند در عین حال حسابی طعم دار شود.

 

بنابراين پیش از افزودن آبلیمو و نمک به آن روغن مایع (نه کره توضیح می دهم) اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا جوجه ها با روغن پوشیده بشوند بعد آبلیمو و نمک اضافه می کنیم به این شکل جوجه های طعم دار شده ی ما هیچوقت و هیچوقت سفت نخواهند شد.

 

کره هم چون در اثر سرما سفت می شود حتی درصورتی که آن را ذوب کنیم باز چون جوجه ها سردند سفت می شود و جوجه ها خوب کاور نمی شوند و جوجه در اثر تماس با آبلیمو و نمک سفت می شود برای این قسمت توصیه نمی شود. ولی در پایان می توانید برای عطر و طعم بیشتر به آن 1 قاشق غذاخوری کره ی مذاب اضافه کنید.

 

نکته ی دوم :

در خصوص نحوه ی خرد کردن پیاز است. برخی اشخاص پیاز را رنده می کنند تا تکه های جوجه را خوب بپوشاند. برخی دیگر هم پیاز را داخل خرد کن یا بلندر له می کنند تا جوجه ها حسابی مزه بگیرند.

 

به نظر من این نحوه نادرست است، به چه دلیل ؟ زیرا در شرایطی که پیاز له یا رنده شود به تکه های جوجه می چسبد و جدا نمی شود. بعد که ما روی حرارت کباب می کنیم این پیازها سریع می سوزند و ما گمان می کنیم رنگ جوجه عوض شده و پخت آن کافی است.

 

در حالیکه این پیازها هستند که طلایی (و بعضا قهوه ای و سیاه رنگ شدند و سوختند) و این سبب می شود پخت را متوقف کنیم و گوشت مرغ به خوبی نپزد و نیز پیازهای سطح جوجه بسوزند و تلخ شوند.

 

درصورتی که پیاز را به این شکل له کنید ما در جوجه کبابمان یک کاور تلخ و سوخته ی پیازی و گوشتی نپخته داریم.

 

بنابراين رنده و له کردن پیاز ممنوع بهترین شکل خرد کردن پیاز خلال کردن آن است.


نکته ی بعدی در مورد زعفران هست. یک جوجه کباب اصل و حرفه ای حتما حتما زعفران آن هم به مقدار زیاد دارد.

منتها مشکلی که وجود دارد این است که ما زعفران دم کرده (یا به اصطلاح آب زعفران) را به جوجه ها اضافه می کنیم اما به جای اینکه تکه های جوجه طعم زعفرانی بگیرند پیازها و روغن و آبلیمو و خلاصه هرچی که داخل آن ریختیم طعم زعفران می گیرند و بعدا این مواد زعفرانی دور ریخته می شود که به نظر من خسارت است. خوب پس چه کار می کنیم؟

قبل از اضافه کردن هر چیزی به جوجه (هرچیزی شامل پیاز و آبلیمو و ...) به تکه های جوجه خام و خالص رعفران دم کرده اضافه می کنیم و به مدت 1 ساعت (یا بیشتر) استراحت می دهیم تا تکه های جوجه طعم و رنگ زعفران بگیرند بدون اینکه نگران رنگ و طعم گرفتن پیازها و آبلیمو و سایر مواد باشیم. بعد به آن سایر مواد را اضافه می کنیم.

نکته ی آخر :

هم در مورد ادویه جات هست. مرغ ذاتا بوی خاصی دارد که ناپسند است. این بو به میزان قابل توجهی با پیاز و زعفران گرفته می شود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوی آن کمک شایانی می کند. این مورد کاملا سلیقه ای است اما ادویه های پیشنهادی من 1- پودر پیاز 2- فلفل سیاه تازه آسیاب شده (نه مانده! توضیح می دهم) 3-مقدار بسیار اندکی پودر سیر

و یک نکته هم که حتما خودتان خوب می دانید این است که به صورت کلی هر نوع ادویه ای را دقیقا در همان لحظه ی مصرف باید آسیاب کرد. ادویه های آسیاب شده اگر بمانند به سرعت بو و طعم خودشان را از دست می دهند.

این یک قانون کلی است. هل، زعفران، فلفل سیاه، تخم گشنیز. و هر ادویه ی دیگری را دقیقا در همان لحظه ی استفاده باید آسیاب کرد تا بیشترین میزان بو و طعم را داشته باشیم.

پس مراحل کار مزه دار کردن جوجه کباب به این شکل است : اول به تکه های جوجه ی خرد شده محلول غلیظ زعفران اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تکه های جوجه همراه با محلول زعفران 1 ساعت بماند.
بعد به آن روغن مایع اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا تکه های جوجه کاملا با روغن مایع کاور شوند.

بعد به آن آبلیمو و نمک و ادویه جات تازه آسیاب شده اضافه می کنیم مجددا یک ساعت استراحت می دهیم و در نهایت به آن پیازی که خلالی خرد شده و در صورت دلخواه فلفل دلمه ای خرد شده اضافه می کنیم حداقل برای مدت 2 ساعت و حداکثر یک شب در یخچال به آن استراحت می دهیم تا حسابی مزه بگیرد.

بعد هم روی شعله ای یکنواخت و متوسط ( و از آن بهتر زغال سرخ) کبابشان می کنیم و با پلوی زعفرانی و کره و گوجه ی کبابی سرو می کنیم.

نکاتی برای پخت جوجه کباب,نکته هایی برای پخت جوجه کباب

هر چه مرغ کوچکتر باشد، کباب شما تردتر و خوشمزه تر خواهد شد

 

نکاتی برای پخت جوجه کباب:

تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز (هر یک به تنهایی) در مایه جوجه کباب، طعمی منحصربه فرد ایجاد می کند.

 

 تکه های مرغ  نه باید آن قدر بزرگ باشند که موقع کباب کردن مغز پخت نشوند و نه آن قدر کوچک باشند که سیخ گرفتن آنها سخت شود.

 

 بسیاری از افراد برای طعم دادن به تکه های مرغ، پیاز و فلفل دلمه ای را خرد می کنند و تکه های گوشت را در آن ها می خوابانند در حالی که بهتر است آن ها را رنده کنید تا مزه واقعی شان به خورد گوشت رود.

 

 در برخی از دستورها به جای روغن از ماست استفاده می شود. این بستگی به سلیقه شما دارد اما استفاده از ماست رنگ زعفرانی جوجه را کمتر می کند.

 

 برای طعم دار کردن جوجه از پیاز رنده شده استفاده نکنید. چون پیاز رنده شده به تکه های مرغ می چسبد و روی آتش به سرعت می سوزد. 

 

 می توانید آب پیاز رنده شده را بگیرید و به مواد جوجه اضافه کنید.

 

• جوجه کباب با استخوان زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد و بهتر است برای مغز پخت شدن روی حرارت ملایم تر پخته شود.

 

 زمان گفته شده برای مرینیت کردن بسیار مهم است چون باعث جذب کامل مواد به مرغ و طعم دار شدن گوشت می شود. حداقل زمان مرینیت مواد حداقل 4 تا 5 ساعت می باشد چنانچه مرغ ها به مدت کمتر در سس بمانند بافت و طعم ایده آلی نخواهند داشت. بهتر است برنامه ریزی کنیم تا زمان کم نیاوریم.

 

 برای تهیه جوجه کباب در فر آماده کنید باید جوجه ها را پس به سیخ کشیدن داخل سینی فر که چرب کرده اید قرار دهید. سپس سینی را داخل فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید. هر چند دقیقه کباب ها را پشت و رو کنید و با سس کره روی آن برس بکشید تا آماده شود.

 

 هر چه مرغ کوچکتر باشد، کباب شما تردتر و خوشمزه تر خواهد شد. ترجیحا از مرغ هایی با وزن بیشتر از یک کیلو استفاده کنید.

 

 ترجیحا از آب لیموترش تازه استفاده کنید.

 اگر مایل به تند کردن جوجه ها داشتید از فلفل قرمز استفاده کنید، در غیر این صورت برای بو و طعم بهتر از فلفل سیاه استفاده کنید.

 

 برای پر رنگ شدن رنگ طلایی کباب‌ها می توانید مقدار زعفران را بیشتر کنید ولی هرگز زیاده روی نکنید. و هرگز زعفران را حذف نکنید زیرا زدن زعفران به جوجه کباب ایرانی یکی از موارد اصلی محسوب می شود.

 

 هرگز ادویه هایی مانند دارچین، کاری، سماق و حتی پودر لیمو به مایه جوجه کباب اضافه نکنید زیرا یا طعم ناخوشایندی ایجاد خواهد کرد یا باعث تلخی غذا خواهد شد.

 

 یادتان باشد که بهترین کنار غذاهای جوجه کباب، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل سبز کباب شده است پس آن ها را از قلم نیندازید.

 

 فراموش نکنید که جوجه کباب خوشمزه، جوجه کباب آبدار است نه خشک، بنابراین بهتر است پوست مرغ را جدا نکنید تا با روغن آن، گوشت زیر پوست بپزد و اگر سوخت، پوست که چندان خوردنش توصیه نمی شود، بسوزد. در مرحله خوردن نیز پوست را جدا و گوشت کباب شده را میل کنید.

 

 برای تهیه جوجه کباب، فقط از سینه مرغ استفاده نکنید بلکه مخلوط تمام قسمت ها می تواند طعم بهتری به این غذا بدهد. مخلوط ران و سینه انتخاب بهتری خواهد بود.

 

گردآوری: بخش آشپزی

 



رازهای آشپزی

  • نکاتی برای پخت جوجه کباب حرفه ای

   محصولات مشابه

   مطالب مشابه 

واردات ۱۶ میلیون تن کالای اساسی به کشور
افزایش قیمت لبنیات ممنوع/ هشدار به واردکنندگان کالاهای اساسی
تورم عجیب و دست‌هایی که به سفره نمی‌رسد/ افزایش ۸۰ درصدی قیمت اقلام اساسی در سال ۹۹
نکات مهم پخت و پز
نکات پخت ته چین
نکات مهم آشپزی - 3
نکات کدبانو گري
نکات کد بانو گري
نکات مهم برای پخت سوپ
نکات مهم در نگهداری تخم مرغ

   محصولات مشابه  

جزوه نکات اساسی در نصب اسپلیت جزوه نکات اساسی در نصب اسپلیت
مشاهده مشخصات و خرید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان نکات اساسی در آموزش شناگران نوجوان در 62 اسلاید پاورپوینت کامل و جامع با عنوان نکات اساسی در آموزش شناگران نوجوان در 62 اسلاید
مشاهده مشخصات و خرید

دانلود پاورپوینت آموزش طراحی ناخن با آب و لاک و نکات اساسی درباره ی لاک ناخن دانلود پاورپوینت آموزش طراحی ناخن با آب و لاک و نکات اساسی درباره ی لاک ناخن
مشاهده مشخصات و خرید

جزوه خلاصه نکات کنکوری حقوق و اصول فقه جزوه خلاصه نکات کنکوری حقوق و اصول فقه
مشاهده مشخصات و خرید

جزوه آموزش دال بتنی کوبیاکس (ویژگی ها،نکات و انواع آن) جزوه آموزش دال بتنی کوبیاکس (ویژگی ها،نکات و انواع آن)
مشاهده مشخصات و خرید

دانلود جزوه نکات اجرایی ساختمان - شامل 99 صفحه، فرمت pdf دانلود جزوه نکات اجرایی ساختمان - شامل 99 صفحه، فرمت pdf
مشاهده مشخصات و خرید

جزوه آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران + نمونه سوالات چند دوره جزوه آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران + نمونه سوالات چند دوره
مشاهده مشخصات و خرید

کار تحقیقی در مورد حقوق اساسی مردم ایران درقانون اساسی کار تحقیقی در مورد حقوق اساسی مردم ایران درقانون اساسی
مشاهده مشخصات و خرید

کار تحقیقی در مورد حقوق اساسی مردم ایران درقانون اساسی کار تحقیقی در مورد حقوق اساسی مردم ایران درقانون اساسی
مشاهده مشخصات و خرید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان کلیات حقوق اساسی یا بایسته های حقوق اساسی در 269 اسلاید پاورپوینت کامل و جامع با عنوان کلیات حقوق اساسی یا بایسته های حقوق اساسی در 269 اسلاید
مشاهده مشخصات و خرید

پاورپوینت نکات جالب قرآن پاورپوینت نکات جالب قرآن
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق نکات اخلاقی در نهج البلاغه تحقیق نکات اخلاقی در نهج البلاغه
مشاهده مشخصات و خرید

پاورپوینت نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی پاورپوینت نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق نکات پند آموز از امام های معصوم تحقیق نکات پند آموز از امام های معصوم
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق نکات اخلاقی سوره مومنون تحقیق نکات اخلاقی سوره مومنون
مشاهده مشخصات و خرید

101 نکات مفید برای آزمون آیلتس 101 نکات مفید برای آزمون آیلتس
مشاهده مشخصات و خرید

نکات مهم نقشه برداری کارگاهی - 89 صفحه نکات مهم نقشه برداری کارگاهی - 89 صفحه
مشاهده مشخصات و خرید

نکات و فرمولهای مهم استعداد تحصیلی کنکور دکتری نکات و فرمولهای مهم استعداد تحصیلی کنکور دکتری
مشاهده مشخصات و خرید

تحقیق آموزش نکات لازم کوهنوردی در کوهستان تحقیق آموزش نکات لازم کوهنوردی در کوهستان
مشاهده مشخصات و خرید

تست وکسلر نکات، سطوح و تفسیر - در حجم 9 صفحه، فرمت pdf تست وکسلر نکات، سطوح و تفسیر - در حجم 9 صفحه، فرمت pdf
مشاهده مشخصات و خرید


   مقالات مشابه  

10 نکته اساسی برای نور پردازی دکوراسیون داخلی
لیف کشیدن و این نکات مهم
جاکفشی مناسب خود را به کمک این نکات بخرید
نکات مهم انتخاب زیر سیگاری شیک و زیبا
نکات مهم در انتخاب ساعت دیواری
نکات مهم انتخاب پرده مناسب
نکات مهم در خرید تابلو فرش چیست؟
نکات ضروری در باره تندیس
قبل از خرید ساعت دیواری این نکات را بدانید
ساده اما تاثیرگذار: نکات مهم در انتخاب پارکت
طرح های معمار امین سلطانپور - حسن سلطانپور - سلطاتپور استودیو - فروشگاه لیدی مد کالا - فروشگاه رابوکالا - مقالات - سایت مپ - نقشه سایت - تماس با ما - صفحه اصلی